2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Πώς να πεις ΌΧΙ

Το να πεις όχι μάλλον είναι αυτό που σε δυσκολεύει περισσότερο όταν χρειάζεται να βάλεις ένα όριο. Δες παρακάτω 3 στόχους  που χρειάζεται να κατακτήσεις για να μπορείς να πεις όχι χωρίς ενοχές!

  1. Νιώσε την απάντηση. Όταν κάποιος σου ζητάει κάτι αυτό που σε ωθεί να απαντήσεις ναι ή όχι, υπάρχει μία φωνούλα μέσα σου που φωνάζει την επιθυμία σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ήρεμος, να την ακούσεις και να νιώσεις την απάντηση, χωρίς να επηρεάζεσαι από το τι πρέπει να πεις.
  2. Πως θα αντιμετωπίσεις τις αντιδράσεις των άλλων. Αυτό που μας εμποδίζει πολλές φορές να πούμε όχι είναι ο φόβος της αρνητικής αντίδρασης του άλλου. Εδώ είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι που αξίζει να είναι δίπλα μας είναι αυτοί που αναγνωρίζουν και υπερασπίζονται το δικαίωμά μας να αρνηθούμε και δε θυμώνουν σε κάθε τέτοια αντίδραση.
  3. Δείξε συμπόνια στον εαυτό σου. Όπως ακριβώς συμπονάς τους ανθρώπους γύρω σου και λες ναι για να μην τους πληγώσεις, έτσι και περισσότερο χρειάζεται να συμπονάς και τον εαυτό σου και να του δίνεις πάντα αυτό που χρειάζεται. Άλλωστε θυμίσου: «δεν έχεις να πάρεις τίποτα από ένα άδειο δοχείο».

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ