2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Μη σταματάς να διεκδικείς!

Η διαδικασία του να γίνει ένα άτομο διεκδικητικό, διαρκεί μια ζωή και απαιτεί εμπιστοσύνη προς τον εαυτό, τόσο στα πρώτα βήματα όσο και στη συνέχεια.

Είναι δηλαδή μια συνεχής διαδικασία, με αφετηρία την αυτογνωσία. Χρειάζεται εξάσκηση, η οποία θα ήταν βοηθητικό να ξεκινήσει σε πιο εύκολες καταστάσεις, ώστε να αναπτυχθεί η απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Έτσι, το άτομο σταδιακά  θα αποκτήσει την ικανότητα να χειρίζεται και πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. 

Εάν επιθυμείτε να ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στις ιδέες και τις ανάγκες σας, τότε θα ήταν καλό να μπορείτε να πείτε τί είναι αυτό που θέλετε χωρίς να αμελήσετε να το πείτε με τρόπο που θα κάνει τους άλλους να ανταποκριθούν. Όταν η δεκδικητικότητα αποτελέσει οικεία συμπεριφορά, τότε δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τεχνικές για να το πετύχετε. Όσο κανείς εξασκείται, είναι πιθανόν να νιώσει περισσότερο αυτοσεβασμό. Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι σέβεστε τον εαυτό σας και θα σας συμπεριφέρονται και εκείνοι με τη σειρά τους, με σεβασμό. Ο αυτοσεβασμός είναι ίσως μία από τις πιο βασικές πτυχές μιας αρμονικής σχέσης με τον εαυτό σας και μια σημαντική προϋπόθεση για να έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση.

Χρειάζεται αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού. Εξάλλου, η αποδοχή των άλλων περνάει από μέσα μας. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν μπορείς να αφήσεις χώρο για τρίτους.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ