2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Καθημερινή εξάσκηση στον Αυτοέλεγχο!

1. Κάνε διαλογισμό για 10 λεπτά κάθε μέρα.

Ο διαλογισμός ίσως φαίνεται ένας περίεργος τρόπος να χτίσεις αυτοέλεγχο. Κάποιοι έχουν την αίσθηση πως απλά πρέπει να καθίσεις οκλαδόν και να μη σκέφτεσαι, σωστά; Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο διαλογισμός περιλαμβάνει να πειθαρχήσεις τις σκέψεις σου. Να καθαρίσεις το μυαλό σου, να εστιάσεις στο σώμα σου και να συνδεθείς ξανά με την αναπνοή σου. Είναι πιο δύσκολο απ’ όσο νομίζεις. Το να κάθεσαι και να μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από την αναπνοή σου απαιτεί τρομερή πειθαρχία και συγκέντρωση.

Εάν είσαι πρόθυμος/η να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτό για 30 ημέρες θα δεις τον αυτοέλεγχό σου να ενισχύεται με ανεπάντεχους τρόπους.

2. Ξεκίνα τη μέρα σου με γυμναστική.


Προγραμμάτισε να κάνεις κάποια μορφή σωματικής άσκησης αμέσως μετά το πρωινό σου ξύπνημα. Ακόμα και το να αφιερώσεις 5 λεπτά σε αυτή τη δραστηριότητα είναι αρκετό.  Είναι ισχυρό εργαλείο για να χτίσεις πειθαρχία. Το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με φυσική δραστηριότητα θα εκτοξεύσει την επιτυχία μέσα στη μέρα σου και θα αναγκάσει τον εαυτό σου να κάνει κάτι δύσκολο και όχι άνετο με το καλημέρα σας. 

3. Στρώσε το κρεβάτι σου.


Το να στρώσεις το κρεβάτι σου δεν παίρνει ούτε 2 λεπτά. Είναι όμως μια μικρή δραστηριότητα που απαιτεί πειθαρχία καθώς δεν έχει ουσιαστικό λόγο για να την κάνεις. Προφανώς, το να στρώσεις το κρεβάτι σου δε θα σε κάνει πιο παραγωγικό/ή στη δουλειά. Είναι η απόλυτα μάταιη άσκηση αλλά καλό θα ήταν να την κάνεις. Το να στρώσεις το κρεβάτι σου με το που θα σηκωθείς σε βάζει σε μια κατάσταση πειθαρχίας και παραγωγικότητας αμέσως με το που ξεκινάς τη μέρα σου. 

Θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει κίνητρο να ξυπνήσεις για τα καλά και να μην επιστρέψεις στο κρεβάτι.

5. Περιόρισε τους περισπασμούς.


- Απενεργοποίησε το κινητό
- Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό θα σε βοηθήσει να επικεντρωθείς σε αυτό που έχεις να κάνεις.

6. Σταμάτα να παραπονιέσαι


Σε αποσπά από τα θετικά που σου συμβαίνουν και επικεντρώνεσαι μόνο στα αρνητικά.

Στόχος
 να δοκιμάσετε τα παραπάνω για 30 ημέρες και θα δείτε τεράστια διαφορά. Καλή επιτυχία!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ