2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Ο αυτοέλεγχος είναι πολύ σημαντικός για την κοινωνική σου ζωή

Ο αυτοέλεγχος ξεκινά από τον έλεγχο των σκέψεών σου. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τη σκέψη σου, δεν μπορείς να ελέγξεις και τις πράξεις σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν την αίσθηση πως πρέπει να αναπτύξουν ή και να διατηρήσουν αυτοέλεγχο, μόνο για την επίτευξη των δικών τους στόχων. Ο αυτοέλεγχος όμως, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στην αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους, καθώς μας εξασφαλίζει ηρεμία αλλά και υγιείς σχέσεις με τους άλλους. Έτσι, οι άνθρωποι με αυτοέλεγχο φαίνεται να διατηρούν τις παρακάτω τρεις συνήθειες:

Αυτοσυντήρηση                                                

Έχουν μια υγιή στάση απέναντι στα «πράγματα» και εστιάζουν περισσότερο σε αυτά που χρειάζονται παρά σε αυτά που επιθυμούν. Διεκδικούν ό, τι χρειάζονται για να εμπλουτίσουν τη ζωή τους, αλλά με μέτρο. 

Αυτοεπιβεβαίωση

Γνωρίζουν την αξία τους και νιώθουν άνετα να μοιραστούν τις σκέψεις τους, δίνοντας παράλληλα και στους άλλους το χρόνο και το χώρο να εκφραστούν. 

Αυτο-εκπλήρωση

Ο δρόμος προς την αυτοπεποίθηση, συνδέεται στενά με την ανθεκτικότητα . Αυτοί που διακρίνονται από αυτοέλεγχο, δεν παραιτούνται εύκολα από δύσκολες δραστηριότητες αλλά φροντίζουν να αναπτύξουν τις σχετικές δεξιότητες.

Ο αυτοέλεγχος επομένως, μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τα θετικά πράγματα της ζωής με μέτρο, χωρίς να επιζητούμε συνεχώς άλλα. 

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ