2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Αυτοέλεγχος στην πράξη

Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάποιον είναι να ελέγξει τον εαυτό του.

Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας και η επίτευξη των στόχων βασίζεται σε καλές συνήθειες. οι οποίες με τη σειρά τους, βασίζονται στην πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο.

Εδώ είναι τέσσερις τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο και να υιοθετήσετε πιο προσαρμοστικές συνήθειες:

Αποφύγετε τον πειρασμό 

Δεν είναι εύκολο να αντιστεκόμαστε συνεχώς στον πειρασμό. Μια μελέτη, διαπίστωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιστέκονται στον πειρασμό, είναι να  τον αποφεύγουν. Προυπόθεση για τη διαχείριση αυτή, είναι ο αυτοέλεγχος.  Αυτή η ενέργεια βοηθάει στην καλύτερη λήψη αποφάσεων και συνεπώς στην αυτοενίσχυση.

Μετρήστε την πρόοδό σας

Η παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να σας κρατήσει επικεντρωμένους στους στόχους σας. Επίσης σας βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα τη δική σας συμπεριφορά και καθιστά πιο εύκολη τη διαχείριση και την αλλαγή των συνήθειών σας.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος 

Η διακοπή και η λήψη μερικών αναπνοών βοηθά στην επιβράδυνση του καρδιακού σας ρυθμού και σας κάνει να χαλαρώσετε τη δεδομένη στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι ασκείστε τακτικά, τρώτε υγιεινά καθώς και ότι κοιμάστε αρκετά. Όλα αυτά βελτιώνουν την εστίαση, τη γνωστική λειτουργία και την υγεία σας. Οι άνθρωποι φαίνεται να παίρνουν κακές αποφάσεις όταν το σάκχαρο του αίματός τους είναι χαμηλό και τους λείπει ύπνος. Η άσκηση σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα και  να έχετε πειθαρχία στη διατροφή σας. 

Προτεραιότητα στα πράγματα  

Κάντε μια λίστα για κάθε ημέρα, εβδομάδα και μήνα που μπορεί να αισθανθείτε κάποια αναστάτωση. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζετε ότι κάνετε πρόοδο και η λίστα λειτουργεί σαν υπενθύμιση ότι κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ