2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Βήματα απόκτησης αυτοελέγχου

Άλλαξε κάποιες συνήθειές σου και επανέλαβε τις νέες συνήθειες που θα αυξήσουν τον αυτοέλεγχό σου.

Προσπάθησε για παράδειγμα να αποφύγεις τα γλυκά ή το internet για μία μέρα.

Επανάλαβέ το για περισσότερες φορές. Η εξάσκηση κάνει πάντα καλό. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις τον αυτοέλεγχό σου και θα αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου. Θα αρχίσεις να πιστεύεις πως είσαι αρκετά δυνατός/ή ώστε να ελέγχεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις άγχους.

Απόσπασε τον εαυτό σου από τον πειρασμό

Όταν εμφανίζεται μία κατάσταση που σε βάζει σε πειρασμό, το να βρίσκεις κάτι να αποσπάσεις την προσοχή σου όπως μία βόλτα, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την κακή συμπεριφορά. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις τις άσχημες συνήθειες με καλές, προκειμένου να διώξεις τους πειρασμούς.

Φρόντισε τον εαυτό σου


Όταν δε θα έχεις αποφασιστικότητα, κάτι που μπορεί να συμβεί πολλές φορές στη ζωή σου, θα είναι πολύ εύκολο να ενδώσεις σε κακές συμπεριφορές. Ένας τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να προσέχεις τον εαυτό σου. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι και να τρως υγιεινά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ενέργεια που απαιτείται για να νικήσεις το άγχος.

Άλλαξε το περιβάλλον σου ώστε να μειώσεις τους πειρασμούς

Αν μειώσεις τους πειρασμούς του περιβάλλοντός σου, δε θα χρειαστεί να εξασκήσεις τόσο πολύ τον αυτοέλεγχό σου. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιείς την ενέργειά σου για σημαντικότερα πράγματα.

Ξεκίνα τώρα! 

Το να έχεις αυτοέλεγχο δεν είναι πάντα εύκολο και πολλές φορές απαιτεί προσπάθεια και χρόνο. Εφαρμόζοντας μερικά από τα παραπάνω όμως, σιγά-σιγά θα σου είναι πιο εύκολο να ελέγχεις τον εαυτό σου και πριν το καταλάβεις, η επιτυχία θα έχει έρθει.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ