2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Βήματα πριν το νέο ξεκίνημα

Οι στόχοι είναι όνειρα με προθεσμία εκπλήρωσης.

Βάζουμε στόχους προσδοκώντας μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή μπορεί να σηματοδοτηθεί από μια ευκαιρία, όπως τα γενέθλια ή ένα χρονικό ορόσημο, όπως η πρώτη ημέρα του μήνα.

Χρησιμοποιούμε την αρχή μιας νέας εβδομάδας, μήνα ή έτους, ως δείκτη για ν’ αφήσουμε την προηγούμενη συμπεριφορά πίσω μας. Αυτά τα σημεία μετάβασης, μας προσφέρουν “την ελευθερία να γίνουμε μια νέα, καλύτερη έκδοση του εαυτού μας”. Ωστόσο, για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να επιτευχθούν οι στόχοι που θα βάλουμε, καλό είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα :

-Ανασκόπηση : Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε τώρα. Ουσιαστικά, χρειάζεται να κοιτάξουμε το παρελθόν από τη θέση που είμαστε τώρα και να διακρίνουμε τι λειτούργησε καλά και τι όχι .

-Ξε- καθάρισμα : Αφού κάνουμε την ανασκόπηση, το επόμενο βήμα είναι να αφήσουμε πίσω ότι βλέπουμε ότι δε λειτουργεί. Αυτό, μπορεί να περιλαμβάνει συμπεριφορές, συνήθειες ή ακόμα και ανθρώπους. Πολλές φορές, πέφτουμε στην παγίδα να γεμίζουμε το πρόγραμμα μας ασφυκτικά, με συνέπεια να μην έχουμε τα αποθέματα ενέργειας να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε όλα.

-Ενδοσκόπηση: Έπειτα, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις νέες επιλογές μας, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να βασιστούμε στις αξίες μας και τις επιθυμίες που βρίσκονται στον πυρήνα της υπόστασής μας (''Πότε πραγματικά νιώθω χαρούμενος/η'', ''Ποιοι στόχοι θα με εξελίξουν και θα με ενδυναμώσουν?'').

-Ιεράρχηση: Απαραίτητη προϋπόθεση για να βάλουμε προτεραιότητες, είναι η ιεράρχηση των στόχων. Η οργάνωση, είναι το κλειδί για τη διαδικασία αυτή. Παρόλα αυτά, πολλές φορές ενδέχεται να προκύψουν νέες ανάγκες. Εκεί, χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τα δεδομένα με βάση το πόσο επείγον και το πόσο σημαντικό είναι κάτι.

-Υποστήριξη: Τέλος, ένα κομμάτι που δε θα πρέπει να αμελούμε είναι η αναζήτηση βοήθειας , όταν το χρειαζόμαστε. Οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή μας, μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία επίτευξης των στόχων μας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ζητήσουμε τη συνδρομή ατόμων που εμπιστευόμαστε και να πράξουμε το αντίστοιχο για εκείνους, αν χρειαστεί.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ