2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Πώς θα μπορούσα να διαχειριστώ καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας;

Με ενέργεια και επιμονή κατακτώνται τα πάντα.

Η καθημερινή ενέργεια που καταναλώνουμε αποτυπώνεται σε τέσσερα επίπεδα που αλληλεπιδρούν. Για το καθένα ξεχωριστά υπάρχουν κάποια στοιχεία που αν τα προσθέταμε στην καθημερινότητά μας, θα ενίσχυαν την ποιότητα της ενέργειας που καταναλώνουμε συνολικά μέσα στη μέρα μας.

Αρχικά όσον αφορά το σωματικό επίπεδο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ισορροπημένη διατροφή. Πιο συγκεκριμένα, θα βοηθούσε να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθώς και την ποσότητα νερού μέσα στη μέρα. Είναι σημαντικό να κάνετε 2 με 3 κύρια γεύματα και να καταναλώνετε 2 με 3 ενδιάμεσα σνακ, τα οποία  θα προέρχονται από όλες τις ομάδες τροφίμων. Καλό θα ήταν, να μειώσετε την καφεΐνη, τη ζάχαρη, το τσιγάρο και το αλκοόλ. Παράλληλα, περιορίστε την καθιστική ζωή και στοχεύστε στην καθημερινή άσκηση!

Αναφορικά με το διανοητικό επίπεδοεστιάστε την προσοχή σας στην ενέργειά σας. Αποφύγετε δηλαδή τους περισπασμούς, όπως σκέψεις ή δραστηριότητες που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή από την ασχολία σας. Ιδιαίτερα βοηθητικό θα ήταν να συγκεντρωθείτε από 90 έως 120 λεπτά στην εργασία σας και στη συνέχεια να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα.  Χρήσιμο θα ήταν, να αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις που πιθανώς κάνετε και να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας ώστε να χαλαρώσετε

Το συναισθηματικό επίπεδο φαίνεται επίσης να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά, καθώς συχνά δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκταση να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Για να αλλάξει αυτό θα βοηθούσε το να βιώσετε τα αρνητικά συναισθήματά σας και να μην τα αποφεύγετεΕκτονώστε τα και προχωρήστε. Προσηλωθείτε στο παρόν, μείνετε δηλαδή στο τώρα και εστιάστε στη βίωση των θετικών συναισθημάτων.

Τέλος, συχνά υποτιμούμε το λεγόμενο πνευματικό επίπεδο. Μην το καθυστερείτε. Βρείτε νόημα και σκοπό στη ζωή σας.  Ανακαλύψτε τις αξίες σας («Για ποιο πράγμα θέλετε να σας θυμούνται;»). Βάλτε τις βασικές σας αξίες στις καθημερινές σας δραστηριότητες ως προτεραιότητα. Ανακαλύψτε τί σας ενεργοποιεί και τί ταλέντα χρησιμοποιήσατε. Φροντίστε επίσης, να εναλλάσσετε τα διαστήματα που απαιτούν υψηλή απόδοση από εσάς με διαστήματα χαλάρωσης.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ