2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Τί εννοούμε με τον όρο "Διαχείριση Ενέργειας";

Η ενέργεια ρέει προς τα εκεί που της δείχνουν οι προθέσεις μας.

Η ενέργεια ορίζεται ως η ικανότητα να ενεργούμε αποτελεσματικά και προσδιορίζεται από τις τέσσερις πηγές ενέργειας. Αυτές είναι το σώμα, το συναίσθημα, το μυαλό και το πνεύμα. Και οι τέσσερις πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική ζωή των ανθρώπων.

Και οι τέσσερις πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική ζωή των ανθρώπων. Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και έχουν την ίδια βαρύτητα. Καθημερινά, καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ενέργειας στις απαιτήσεις των πολλαπλών ρόλων της εργασιακής και προσωπικής ζωής, ώστε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Χρειάζεται λοιπόν να βρούμε τρόπους να διαχειριζόμαστε τα επίπεδα ενέργειας, ώστε να κατακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και να αναγνωρίσουμε ποιοι παράγοντες ενισχύουν και αποδυναμώνουν την ενέργειά μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ενέργεια, μέσα από καθημερινές διεργασίες μπορεί να ανανεώνεται συστηματικά έτσι ώστε να αναζωογονείτε και να επαναφορτίζετε τον εαυτό σας!

Σήμερα, παρατηρείται πως οι αυξημένοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι διαφορετικοί απαιτητικοί ρόλοι, αυξάνουν τα επίπεδα στρες. Ωστόσο χρειάζεται να προσπαθούμε καθημερινά τα επίπεδα του στρες να παραμένουν στο στάδιο της κινητοποίησης και της εγρήγορσης και να μην μας οδηγούν σε έντονες καταστάσεις που καταναλώνουν όλη την ψυχική και σωματική μας ενέργεια. Μπορούμε να διαχειριστούμε το στρες στην καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα να κάνουμε μια καλή διαχείριση των τεσσάρων πηγών ενέργειας που θα μας εξασφαλίσουν την ισορροπία και την ευεξία στη ζωή μας. 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ