2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Ο περίπατος της απόλαυσης

Αφιερώστε 20 λεπτά για να κάνετε μια βόλτα έξω με τον εαυτό σας καθημερινά για μια εβδομάδα. 

Προσπαθήστε να τηρήσετε αυτό το πρόγραμμα, εκτός αν ο καιρός είναι εξαιρετικά κακός. Μπορείτε ακόμα να κάνετε αυτή την άσκηση και με ελαφριά βροχή υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ομπρέλα και αδιάβροχο.

Καθώς περπατάτε, προσπαθήστε να παρατηρήσετε όσα περισσότερα όμορφα πράγματα γύρω σας μπορείτε. Αυτά μπορεί να είναι αξιοθέατα, ήχοι, μυρωδιές ή άλλες αισθήσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εστιάσετε στο εκπληκτικό ύψος ενός δέντρου που δεν έχετε αντιληφθεί ποτέ πριν, στην περίπλοκη αρχιτεκτονική ενός κτιρίου στη γειτονιά σας, στην αντανάκλαση του ήλιου σε μια λακκούβα με νερό, στη μυρωδιά του γρασιδιού ή των λουλουδιών, στους ανθρώπους που κοιτάζουν ο ένας τον άλλον καθώς περιηγούνται σε πολυσύχναστους δρόμους.

Όπως παρατηρείτε κάθε ένα από αυτά τα θετικά πράγματα, προσπαθήστε να τα κρατήσετε στο μυαλό σας - μην τα αφήνετε να περάσουν έτσι από δίπλα σας. Κάντε μία παύση για μια στιγμή, εστιάστε σε αυτά που ακούτε ή βλέπετε και βεβαιωθείτε ότι τα συνειδητοποιείτε, ότι τα παίρνετε πραγματικά μέσα σας. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είναι αυτό το πράγμα που σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα.

Προσπαθήστε να περπατάτε μια διαφορετική διαδρομή κάθε μέρα, ώστε να μη συνηθίσετε πολύ κανένα από αυτά τα ερεθίσματα και να αρχίσετε να τα θεωρείτε δεδομένα.


 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ