2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Ο Freud είχε πει «ευχαριστώ τη ζωή γιατί τίποτα δεν μου ήταν εύκολο»

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή μας όπου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία. Είναι αναπόφευκτο.

Πρέπει λοιπόν να το αποδεχτούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για τις επικείμενες δυσκολίες. Δε γίνονται πάντα τα πράγματα με βάση το πώς τα έχουμε σχεδιάσει. Να αναμένετε τις αλλαγές, την αβεβαιότητα. Όταν θα έρθουν, ενεργοποιείστε τις δυνάμεις σας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. Το να γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκύψουν δυσκολίες και να έχουμε αίσθηση αβεβαιότητας για το μέλλον, μας καθιστά πιο ήρεμους και έτοιμους. Μην ξεχνάτε όμως να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να παραμένετε αισιόδοξοι μπροστά στις δυσκολίες. Τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο των συνθηκών. Σημασία έχει με ποιο τρόπο εμείς θα ερμηνεύσουμε την εκάστοτε κατάσταση και πώς θα τη διαχειριστούμε. Με αυτή τη διάθεση οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι σίγουρα πιο σωστές.

Από την άλλη, οι δυσκολίες δε βρίσκουν τη λύση με ένα μαγικό ραβδάκι ούτε θα φύγουν από μόνες τους με το να τις αποφεύγουμε και να τις βάζουμε κάτω από το χαλάκι. Με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση διαιωνίζεται. Εδώ είναι που χρειάζεται δράση αφού έχουμε σχεδιάσει με προσοχή τα βήματά μας. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Για αυτό είναι σημαντικό να έχουμε καλλιεργήσει χαρακτηριστικά προσαρμοστικότητας.

Όμως αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια των σημαντικών άλλων. Η οικογένεια ή οι συγγενείς αλλά και οι φίλοι μας μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο στην παραπάνω διαδικασία. Οι διαφορετικές απόψεις, καθώς και η συνεχής στήριξή τους μπορούν να σας βοηθήσουν στο να ενεργήσετε και να προσαρμοστείτε ευκολότερα σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων.

Η ζωή λοιπόν είναι ένα σχολείο στο οποίο βιώνετε εμπειρίες που μαθαίνετε από αυτές. Μαζί με αυτά που μαθαίνετε για τους ανθρώπους, την κοινωνία και τις αλληλεπιδράσεις τους, μη σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε όσο το δυνατό περισσότερα για εσάς τους ίδιους. Η αυτογνωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα ανταπεξέρχεστε κάθε φορά στις αλλαγές και μπορεί να οδηγήσει στην ενδυνάμωση της ικανότητας της προσαρμοστικότητας.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ