2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Διαδικασία "Αναπροσαρμογής"

"Δεν είναι ο πιο δυνατός που επιβιώνει, ούτε ο πιο έξυπνος. Είναι αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στην αλλαγή". Κ. Δαρβίνος

Θέλετε να μάθετε πώς να προσαρμόζεστε στην αλλαγή; Είναι μια δεξιότητα που απαιτεί πρακτική και δέσμευση, αλλά είναι εφικτή για όλους.

Αρχικά είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι να κάνετε λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος και τα λάθη είναι ανθρώπινα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ένα λάθος μπορεί να είναι απογοητευτικό ακόμα και ταπεινωτικό, όμως σημασία έχει το πώς θα διαχειριστείτε τα επακόλουθα. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας με το να δοκιμάζουμε νέες λύσεις και να αποκτούμε νέες γνώσεις. Μέσα λοιπόν από τα λάθη, είναι σημαντικό να κρατάμε τα θετικά στοιχεία και να προχωράμε. Κάθε δυσκολία είναι μια εμπειρία που βοηθά το άτομο να εξελιχθεί.  Πρόκειται για μια διαδικασία που αποκαλείται αναπροσαρμογή και λειτουργεί σαν το zoom in και το zoom out σε μια φωτογραφική μηχανή.

Όλα είναι θέμα οπτικής.  Όσο πιο κοντά είμαστε στο πρόβλημα τόσο πιο μεγάλο το βλέπουμε. Όταν όμως πάρουμε απόσταση και το δούμε διαφορετικά τότε όλα αλλάζουν.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ