2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Τι αποτελεί την ευτυχία

Τα πράγματα που μετρούν περισσότερο στη ζωή μας, δεν είναι μεγάλα και φαντασμαγορικά. Είναι οι στιγμές που αγγίζουμε ο ένας τον άλλον.

Η ευτυχία είναι µια αφηρημένη και ασαφής έννοια. Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή.

Το τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο, ίσως είναι υποκειμενικό, όμως για όλους μας υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: ο τρόπος που δίνουμε αξία στα γεγονότα και τους ανθρώπους της ζωής μας.

Όλοι επιθυμούμε και αναζητάμε την ευτυχία, όµως µας διαφεύγει µόνιµα τόσο το νόηµα της όσο και οι τρόποι µε τους οποίους θα την κατακτήσουµε. Μελέτες σε όλο τον κόσµο, δείχνουν πως οι άνθρωποι βάζουν την ευτυχία στην κορυφή της λίστας των επιθυµιών τους στη ζωή, πιο ψηλά από τα χρήµατα, την φήµη και πολλά άλλα αγαθά. Σύμφωνα με τη Θετική Ψυχολογία, λοιπόν, Ευτυχία είναι η βίωση θετικών συναισθημάτων στο εδώ και τώρα. Η ζωή χωρίζεται σε ασήμαντα και σημαντικά γεγονότα. Τα ασήμαντα γεγονότα, είναι αυτά που καταναλώνουν το χρόνο μας, ενώ τα σημαντικά, είναι αυτά που γεμίζουν τη ζωή μας, την ομορφαίνουν. Είναι δική μας επιλογή με τι από αυτά θα καλύψουμε το χρόνο μας και που θα επιλέξουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ