2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Άσκηση Χαλάρωσης

Βρείτε ελεύθερο χρόνο και επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος όπου δε θα σας ενοχλήσουν και ο φωτισμός θα είναι χαμηλός.
Μπορείτε να καθίσετε κάπου αναπαυτικά ή να ξαπλώσετε.

Κλείστε τα μάτια σας
 και πάρτε δύο βαθιές αναπνοές που να τις αισθάνεστε στην κοιλιακή χώρα. Αφεθείτε, νιώστε το σώμα σας να χαλαρώνει. Όλο σας το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα κάτω άκρα, αφήστε το να χαλαρώσει και να βολευτεί στη θέση που είστε.
Αφού έχετε χαλαρώσει το σώμα σας,  φέρτε στο νου σας μία εικόνα φανταστική ή πραγματική. Η εικόνα που φέρνετε μπροστά σας είναι μια εικόνα όμορφη και ήρεμη όπου νιώθετε ευτυχισμένος/η και γαλήνια. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεται η εικόνα, αν είναι από το παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον αρκεί αυτό που φαντάζεστε να σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Δώστε χρώμα, κίνηση και ήχο στην εικόνα σας, κάντε τη να ζωντανέψει.
Κρατήστε για λίγο ακόμη και απολαύστε την. Είναι ένα κομμάτι σας! Αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο για σας που σας κάνει να νιώθετε ευτυχία και ηρεμία. Σαν ένας μικρός θησαυρός. Τυλίξτε λοιπόν το δώρο σας καλά και φυλάξτε το στο θησαυροφυλάκιο σας. Θα ξέρετε ότι είναι εκεί και ότι θα μπορείτε να το ανοίξετε ξανά όποτε το χρειαστείτε. Αυτή είναι η μαγεία των θησαυρών, δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.
Πάρτε δύο αργές και βαθιές αναπνοές. Μπορείτε να ανοίξετε σιγά σιγά τα μάτια σας. Νιώστε το σώμα σας να είναι χαλαρό και ήρεμο. Παρατηρήστε την αναπνοή σας που κυλά ήρεμα. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας. Σηκωθείτε αργά, τεντωθείτε και νιώστε το σώμα σας δυνατό και χαλαρό.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ