2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Περάστε χρόνο μαζί

Είναι πολύ σημαντικό για ένα ζευγάρι είτε μιλάμε για μία νέα σχέση είτε για μία μακροχρόνια, να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο. Σίγουρα οι ρυθμοί της καθημερινότητας δε μας αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά σημασία έχει αυτός ο χρόνος που μένει να είναι ποιοτικός.

- Θεσπίστε μία ώρα μέσα στην ημέρα που θα αφιερώσετε στη σχέση σας. Αυτή η ώρα μπορεί να είναι το βράδυ πριν κοιμηθείτε ή  ένα διάλειμμα το μεσημέρι ή όποια άλλη ώρα μέσα στην ημέρα σας βολεύει.

- Κάντε διαφορετικά πράγματα μέσα στην ώρα σας. Κάθε μέρα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ώρα με διαφορετικό τρόπο ώστε να μη ρουτινιάζετε. Δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες.

- Ασχοληθείτε με ένα κοινό χόμπι. Αυτό μπορεί να είναι κάτι δημιουργικό, μία καλλιτεχνική ασχολία ή απλά το γυμναστήριο.

- Κάντε ένα μικρό δώρο ο ένας στον άλλον. Αυτό δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα υλικό. Μπορεί να είναι μία φράση αγάπης και ευγνωμοσύνης για κάτι που έκανε ο σύντροφός σας ή μία πράξη φροντίδας όπως το μαγείρεμα.

- Εκφραστείτε σωματικά. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με το σώμα σας, ξεκινώντας από τη βλεμματική επαφή. Κοιταχτείτε στα μάτια χωρίς να μιλάτε για 1 λεπτό και στη συνέχει ξεκινήστε να αγγίζετε ο ένας τον άλλον. Ξεκινήστε μπλέκοντας τα χέρια σας μεταξύ τους και καταλήξτε σε μία αγκαλιά που θα κρατήσει τουλάχιστον 5 λεπτά. Αν καταλήξετε στο κρεβάτι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Απλά φροντίστε να δώσετε στη βλεμματική επαφή, τα χάδια και τις αγκαλιές τον απαραίτητο χρόνο.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ