2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

Αυτονομία μέσα σε μία σχέση: πως θα την πετύχεις!

Μπορεί κατά τα άλλα να είσαι ένας πολύ αυτόνομος άνθρωπος αλλά όταν μπαίνεις μέσα σε μία σχέση κάτι αλλάζει κι αρχίζεις ξαφνικά να τα κάνεις όλα μαζί. 

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να «γλιτώσεις» από αυτό και να μην βρεθείς ξεκρέμαστος αν (ο μη γένοιτο) χωρίσετε:


  1. Συνέχισε να βγαίνεις με τους δικούς σου φίλους. Σίγουρα θα βγαίνετε σα ζευγάρι αλλά όχι μόνο έτσι. Διατήρησε την παρέα σου και ανεξάρτητα από τον/την σύντροφό σου.
  2. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Σε πράγματα που κάνεις εσύ για σένα χωρίς εκείνον / εκείνη. Αυτό μπορεί να είναι κάποιου είδους περιποίηση, γυμναστική, ψώνια, διατροφή και τόσα πολλά άλλα.
  3. Διατήρησε τον προσωπικό σου χώρο. Αν μένετε χωριστά όλα καλά. Αν όμως μένετε μαζί χρειάζεται να έχεις έναν χώρο (μια γωνιά έστω) στο σπίτι που να είναι δικός σου (κι ο/η σύντροφός σου το ίδιο). Εκεί θα νιώθεις άνετα, θα έχεις μόνο δικά σου πράγματα και θα μπορείς να κάτσεις όποτε θες να συγκεντρωθείς σε μια δουλειά, σε ένα βιβλίο, σε οτιδήποτε…
  4. Απέκτησε το δικό σου χόμπι (που δε θα γίνει και δικό της / του). Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει, να το εξελίσσεις και να γίνεσαι καλύτερος σε αυτό. Είναι ακόμα πιο σημαντικό αυτό να παραμείνει δικό σου και να μην εμπλακεί ο/η σύντροφό σου. Μπορείς, όμως, να του/της μιλήσεις για το πόσο σημαντικό είναι να βρει κι εκείνος/νη το δικό του/της.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ