2109765333 || 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζομένους και τους συγγενείς α΄ βαθμού

 

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Η δημιουργία μιας αρμονικής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η βελτίωση της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής μας ευεξία, μπορεί να έχει παράλληλα θετικό αντίκτυπο και στην καριέρα μας. Συχνά όμως, μπορεί να συναντήσουμε δυσκολίες στη διαδικασία αυτή.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ;

Στις μέρες μας, οι ρυθμοί ζωής μας φέρνουν συχνά αντιμέτωπους με την αγωνία να προλάβουμε να φέρουμε σε πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας, πράγμα που συχνά μοιάζει να μας στοιχίζει χρόνο από στιγμές ευχαρίστησης και χαλάρωσης: με τον σύντροφό μας, τα παιδιά μας, τον εαυτό μας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι: Πώς μπορώ να είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου και ταυτόχρονα να έχω χρόνο για όσα με ευχαριστούν;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;

Η εποχή που διανύουμε σήμερα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η εποχή των μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής  σε συνδυασμό με την αυξημένη πίεση για την ανταπόκριση στις καθημερινές μας υποχρεώσεις ,επαγγελματικές και μη, πυροδοτούν συναισθήματα άγχους και μας δημιουργούν ανασφάλεια. Πώς μπορούμε λοιπόν να προσαρμοζόμαστε καλύτερα στις αλλαγές της ζωής μας;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Οι συγκρούσεις στο επαγγελματικό μας περιβάλλον είναι ένα συχνό φαινόμενο, που μας φέρνει σε δύσκολη θέση και μας δυσαρεστεί. Το ζητούμενο λοιπόν όλων είναι πώς θα μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα. Και κατά συνέπεια πώς θα καταφέρουμε να μην μας επηρεάζουν τόσο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ

Κανείς δε ξέρει καλύτερα από εμάς, εμάς, και τις ανάγκες μας και είναι προσωπική ευθύνη να φροντίζουμε το σώμα και την ψυχή μας, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις της καθημερινότητας.

ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μεταθέτει υποχρεώσεις για ‘’άλλη στιγμή’’ ενώ θα μπορούσε να τις διευθετήσει εκείνη τη στιγμή? Εάν αυτό σας συμβαίνει συχνά, πιθανόν να είστε λιγάκι αναβλητικοί. Πώς όμως μπορείτε να το διαχειριστείτε καλύτερα;

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ

Πιθανότατα πολλοί  από εσάς να έχετε προσπαθήσει στο παρελθόν να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής, να κόψετε βλαβερές συνήθειες (όπως το κάπνισμα), να εντάξετε την άσκηση στη ρουτίνα σας ή να αποταμιεύσετε χρήματα. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο παραδείγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο αυτοέλεγχος  μιας και αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη τους.

ΠΩΣ ΤΟ ΜΙNDFULNESS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Η τεχνική του mindfulness (ή ενσυνειδητότητας)  έχει σήμερα αρκετά πεδία εφαρμογής, ανάμεσά τους και αυτό της διατροφής.  Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσοτερο έλεγχο πάνω στις διατροφικές μας συνήθειες ώστε να μην ‘’ξεφεύγουμε’’ και να διατηρούμε το βάρος μας στα επιθυμητά επίπεδα.